Göncz Árpádra emlékezve
2015. október 06. írta: H2141

Göncz Árpádra emlékezve

2015.10.06-án Göncz Árpád Köztársasági elnök 94 éves korában hunyt el.

Ahogy sokan hívták őt – kollégái, a magyar nép - „Árpi bácsi” a harmadik Magyar Köztársaság első köztársasági elnöke volt, aki a rendszerváltás utáni független Magyarország első köztársasági elnöke volt. Író, műfordító volt.

Politikai munkássága és szerep vállalása már fiatal korától a részévé vált, 2005-től kezdve már nem vállalt aktív szerepet a Magyar közéletben.

Árpi bácsi volt az a ritka magyar politikai szereplők egyike, akit a választó polgárok még hivatali idejének letelte után is a legkedveltebb politikusok között gondoltak.

Elismertsége nem csak Magyarországon, de Európában és az Amerikai Egyesült Államokban is erős volt.
Idős kora ellenére rendkívüli szellemi kepeségéről tett tanúbizonyságot még a legutolsó, Vele készített interjúkon is, de ezt tükrözte, hogy az éppen regnáló politikai elit is tiszteletnek vette, ha konzultálhatott a volt Elnök Úrral, miután már visszavonultan töltötte nyugdíjas éveit.

Göncz Árpád mindig is úgy nyilatkozott, hogy az elvei mellett való kitartás segítette őt előre minden élethelyzetben, a jó és a nehezebb időkben is.
Elvitathatatlan érdemei mellett nem mehetünk el úgy szó nélkül, hogy:

„Reményünket fejezzük ki, bízunk benne, lesz még Magyarországnak olyan politikusa, vezető politikai személye, aki felérhet a Göncz Árpád által lefektetett értékekhez!”

 

Fájó szívvel búcsúzunk! Nyugodjon békében Árpi bácsi!

arpi_bacsi.png

 

#360fok

A bejegyzés trackback címe:

https://360-fok.blog.hu/api/trackback/id/tr807917154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása